موبایل و تبلت

5 کاربرد مهم ساعت هوشمند که قبل از خرید لازمه بدانید

صحبت درباره کاربرد مهم ساعت هوشمند را با طرح این سوال شروع می‌کنیم که اصلا ما چه نیازی به ساعت هوشمند داریم وقتی تمامی کاربردها و سرویس های آن توسط یک گوشی هوشمند انجام می گیرد؟ با این دیدگاه که تمامی آنچه که یک ساعت هوشمند انجام می‌دهد، گوشی هوشمند نیز حتی بهتر انجام می‌دهد خرید ساعت هوشمند صرفا پول را بیهوده خرج کردن است. اما در این مقاله قصد داریم که با توضیحات کامل و شفاف درباره ساعت‌های هوشمند سبب تغییر این نوع دیدگاه شویم و همچنین اطلاعاتی کافی به شخصی دهیم که تصمیم به خرید ساعت هوشمند گرفته است.

ساعت هوشمند چیست؟

در ابتدا و در این قسمت می خواهیم نگاهی کلی به ساعت هوشمند داشته باشیم و به این پرسش پاسخ دهیم که اصلا ساعت هوشمند چیست؟ می توان گفت که ساعت هوشمند در واقع یک محصول تکنولوژیک قابل پوشیدن است، یک رایانه پوشیدنی. شاید عده ی زیادی از افراد که با کارکرد ساعت های هوشمند آشنایی کافی ندارند فکر کنند که کار آن صرفا نشان دادن زمان است.

اما کاربردهای مرتبط به زمان در ساعت های هوشمند فقط یک ویژگی ساده و ابتدایی آن است و در اولین ساعت های هوشمندی که از سال 1984 به بازار عرضه شد این ویژگی نیز وجود داشته است. حال دیگر ساعت های هوشمند کاربردهای بسیار زیادی دارند به طوری که دیگر با نوع های اولیه ی خود قابل قیاس نیستند.

انتخاب و استفاده از یک ساعت هوشمند به جای یک ساعت مچی معمولی در گرو این دیدگاه است که آیا جنبه زینتی ساعت برای شما مهم است؟ قطعا اگر وجه زیبایی ساعت برای شما اهمیت داشته باشد استفاده از ساعت های مچی معمولی انتخاب بهتری برای شما خواهد بود هر چند که ساعت های هوشمند مثل اسمارت واچ ادیشن شرکت اپل نیز جلوه بسیار زیبایی نیز دارند.

کاربرد مهم ساعت هوشمند و انواع مختلف آن

ساعت‌های هوشمند نسبت به کاربردها و سرویس هایی که ارائه می دهند، انواع مختلفی دارند. همچین برنامه های بسیار زیاد و متنوعی برای اسمارت واچ ها ساخته شده که امکانات بیشتری مطابق سلیقه هر فرد در اختیار می گذارد. شرکت اپل برای ساعت‌های هوشمند خود در مدل های مختلف بیش از 20 هزار برنامه ارائه کرده است و برای سیستم عامل های دیگر همچون تایزن که روی اسمارت واچ های شرکت سامسونگ نصب هستند نیز حدود 1400 برنامه موجود است. حال به کاربردهای اصلی و در کنار آن به معرفی انواع ساعت‌های هوشمند می‌پردازیم.

1- کاربردهای مرتبط با زمان

همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، نشان دادن زمان از ابتدایی ترین کاربردهای یک ساعت هوشمند می باشد. در این ویژگی شما می توانید با استفاده از یک اسمارت واچ، زمان را در شهرهای مختلف نیز بدانید . همچنین ویژگی کرنومتر که می توان در ورزش از آن به خوبی استفاده کرد.در کنار این کاربردها، در برخی از مدل های ساعت هوشمند همچون اپل واتچ امکان تعیین آلارم و هشدار بدون اتصال به گوشی همراه موجود است.

2- کاربردهای مهم ساعت هوشمند

در واقع کاربرد مهم ساعت هوشمند که در ادامه به آنها می پردازیم از مهم‌ترین کاربردهای ساعت هوشمند هستند که آنها را به عنوان یک مکمل گوشی همراه و محمول بخشی از امکانات آن در قالبی کوچکتر عرضه می کند. اغلب اسمارت واچ ها با اتصال به موبایل قابلیت نمایش تماس های دریافتی را دارند که این کاربرد خصوصا می تواند هنگام رانندگی یا دوچرخه سواری و یا هنگامی که کار با گوشی امکان پذیر نیست مفید واقع شود و فرد بتواند از تماس هایی که دریافت کرده مطلع شود.

با اتصال ساعت هوشمند به گوشی همراه، می توانید نوتیفیکیشن همه ی برنامه ها یا برنامه هایی که مد نظر دارید و انتخاب می کنید را مشاهده کنید. به این صورت شما می توانید از تمامی پیام هایی که در شبکه های اجتماعی که از آن استفاده می کنید از طریق اسمارت واچ مطلع شوید و یا حتی در بعضی از انواع آن بخشی از پیام را بخوانید.

برای مسیریابی نیز می توانید از ساعت هوشمند استفاده کنید. این کاربرد، ساعت هوشمند را تبدیل به یک همیار خوب در سفر می کند و دیگر شما نیازی ندارید که از روی نقشه مسیر حرکت خود را تعیین کنید بلکه به راحتی توسط هشدار ها و تعیین مسیری که اسمارت واچ ها ارائه می دهند به مقصد خود می رسید.

ساعت هوشمند در پیدا کردن گوشی مفقود شده نیز کاربرد دارد. تنها با فشردن دکمه یا لمس قسمت مختص به این کاربرد، آلارم گوشی همراه روشن می شود و به این شکل از موقعیت آن مطلع می شود.

3- کاربردهای مرتبط با ورزش و سلامتی

کاربردهای مرتبط به ورزش ساعت‌های هوشمند، قابلیت پیگیری برنامه های ورزشی بسیار زیاد و خوبی را به شما می دهد. از رایج ترین کاربرد اسمارت واچ ها در ورزش شمردن تعداد گام ها می باشد. با استفاده از این قابلیت می توانید تعداد گام های خود را در هر بازه ی زمانی که در نظر دارید بدانید.

ساعت‌های هوشمند ورزشی صفحه نمایش مناسبی دارند و می توانید اطلاعاتی را که به شما می دهد به یک برنامه تجزیه و تحلیل اطلاعات منتقل کنید. همچنین می توانید برنامه تمرینی که روی گوشی هوشمندتان دارید را به ساعت هوشمند انتقال دهید تا هنگام ورزش دسترسی آسان تری به آن داشته باشید.

ضد آب بودن برخی از ساعت های هوشمند ورزشی نیز یک امکان بسیار عالی است که باعث می شود بدون هیچ نگرانی از خیس شدن و خرابی ناشی از آن به ورزش پرداخت یا مهم تر از آن مناسب شنا است.

با بستن ساعت هوشمند روی مچ خود، می توانید ضربان قلب خود را در شرایط مختلف اندازه گیری کنید. همچنین بعضی از آنها توانایی شناسایی ریتم غیرطبیعی قلب را نیز دارند. مدیریت ساعت و کیفیت خواب یکی از کاربردهای اسمارت واچ است که با استفاده از شتاب سنج،ژیروسکوب و نمایشگر ضربان قلب خواب شما را مدیریت می کند و اطلاعات بسیار مفیدی درباره خوابتان به شما میدهد.

ساعت‌های هوشمندی مثل ساعت اپل توانایی شناسایی سقوط شخص را دارند و می توانند از طریق تماس اضطراری اطلاع رسانی کنند.

4- کاربرد مهم ساعت هوشمند که مرتبط با تماس است

این نوع کاربرد به دو دسته تقسیم می شود:

دسته ی اول مختص به ساعت های هوشمندی است که با اتصال به گوشی همراه هوشمند توسط بلوتوث می توان به تماس ها پاسخ داد یا از طریق پیام صوتی که به آن می دهید و شماره ای را اعلام می کنید تماسی را برقرار کنید.

دسته ی دوم مختص به ساعت های هوشمندی است که قابلیت نصب سیم کارت را دارند و نیازی به اتصال به گوشی همراه ندارند. این دسته از اسمارت واچ ها با استفاده از میکروفونی که در آنها وجود دارد می توان به تماس ها پاسخ داد و یا تماسی را برقرار کرد. اما ساختار آنها به گونه ای است که نمی توان باتری بزرگتری روی آن نصب کرد به همین دلیل باید هر روز شارژ شود.

5- کارکرد مرتبط با پخش موسیقی و سرگرمی

با اتصال ساعت هوشمند به هدست بلوتوثی می توانید به موسیقی دلخواه خود گوش دهید و کنترل پخش موسیقی در گوشی همراه خود را از این طریق داشته باشید. در نوع ساعت های هوشمندی که قابلیت نصب سیم کارت را دارند و به آن پرداختیم، می توان با اتصال به اینترنت، آنلاین به موسیقی دلخواه خود گوش بدهید و یا در شبکه های اجتماعی نظیر یوتیوب به تماشای ویدیو هر چند در صفحه نمایشی کوچک بپردازید.

سخن آخر و نتیجه‌گیری

با توجه به مطالبی که در این مقاله ذکر شد، دریافتیم که ساعت های هوشمند چه کاربردهایی می توانند داشته باشند. علاوه بر تمامی کاربردهای اصلی که ذکر شد قطعا همانند هر نوع محصولی نقاط ضعفی نیز دارد. از جمله ماندگاری پایین شارژ باتری بعضی از انواع آن، صفحه نمایش کوچک و یا عرضه سریع نسخه های جدید اما با این دیدگاه که ساعت های هوشمند هیچگاه جای گوشی های هوشمند را نمی گیرند و صرفا یک ابزار مکملی برای آن است می توان گفت که نقاط ضعف آن اهمیت زیادی ندارد و می شود از آن به طور کامل چشم پوشی کرد.